Anneke Witte unaniem verkozen tot lijsttrekker Vrij Voorne

Anneke Witte is onlangs unaniem verkozen tot lijsttrekker tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering van Vrij Voorne. Anneke is beslist geen nieuwkomer in de lokale politiek op Voorne. Zij was al een aantal jaren raadslid voor de VVD in Brielle, maar miste bij die partij de liberale kernwaarden, die voor haar een leidraad zijn, steeds vaker. Met de aanstaande fusie in gedachten stapte ze uit de VVD en ging als zelfstandig raadslid door onder de naam Vrij Voorne. ‘Er moet veel, heel veel gebeuren’, vertelt Witte. ‘De aanstaande fusie zal zeker grote impact hebben, naast alle problemen waar we mee te dealen hebben als het gaat om het landelijk beleid dat via de Provincie en Gemeente over ons wordt uitgerold. Ook het stikstofbeleid is een heet hangijzer. Vrij Voorne volgt hierin de Boerburgerbeweging (BBB) die zich inzet voor een vergaande samenwerking met de agrarische sector. Wij vertegenwoordigen onze inwoners en niet het kabinet.’

Op 1 februari dit jaar is Vrij Voorne officieel opgericht door Anneke Witte en Marcel Segers. ‘Sinds die tijd is er veel gebeurd. Op 20 april is Cor Sommeling, raadslid in Westvoorne, formeel overgestapt naar Vrij Voorne. Marcel Segers is toegetreden als commissielid en behartigt samen met Cor de belangen in Westvoorne.

Als Bondgenoot van de Boerburgerbeweging BBB heeft Vrij Voorne de mogelijkheid om lokale aandachtspunten te agenderen bij de fractie van de BBB. Sinds de oprichting laat Vrij Voorne in de commissies en raden van Brielle en Westvoorne van zich horen. Moties werden ingediend en zelfs overgenomen door Hellevoetsluis. ‘Wij gaan voor de samenwerking en dat is keihard nodig. We zien dat vluchtelingenbeleid ook onze gemeente hard gaat raken. We hebben al veel arbeidsmigranten en een snelgroeiend tekort aan woningen voor onze inwoners. De energietransitie en de oplopende brandstofprijzen, inwoners die de rekeningen niet meer kunnen betalen, infrastructuren die vastlopen en de gigantische prijsstijgingen in o.a. de supermarkten.’ Het constateren van problemen is één ding. Voor het oplossen ervan is gezond verstand en de wil om keihard te werken nodig. En daar staan wij voor. U toch ook? Stem dan op 23 november op Vrij Voorne. Uw belang in goede handen! Volg ons op onze Social Media en de website vrijvoorne.nl.