Cor Sommeling ontvangt ‘Ereprijs Westvoorne’

Rockanje, 31 december 2022

Cor Sommeling en Adri Nederlof ontvangen ‘Ereprijs Westvoorne’

Cor Sommeling en Adri Nederlof hebben op 31 december 2022 de ‘Ereprijs Westvoorne’ uitgereikt gekregen door burgemeester Peter de Jong. Beide heren werden zaterdag op het gemeentehuis verrast met deze gemeentelijke onderscheiding. De Ereprijs Westvoorne is speciaal voor personen of instanties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en zich op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied hebben ingezet.

Cor Sommeling ontvangt de prijs van Burgemeester de Jong

Door zijn inzet en trekkersrol zorgt Cor Sommeling er mede voor dat Rockanje een levendig dorp is. Hij organiseert jaarlijks evenementen die niet alleen de lokale bevolking trekken, maar ook toeristen die in Rockanje en op het eiland vertoeven. Hij is al bijna 20 jaar de drijvende kracht achter de viering van Koningsdag, waar voor jong en oud activiteiten georganiseerd worden. Verder is hij de initiatiefnemer van de Nieuwjaarsduik en de zomermarkt. Deze markt is elk jaar weer een groot succes en heeft een regionale uitstraling. Naast het zelf organiseren van evenementen is hij een zeer gewaardeerd vrijwilliger voor o.a. de Stichting Probaro, die nooit tevergeefs een beroep op hem doet.

Adri Nederlof zet zich al jaren in voor de organisatie van activiteiten rondom de wielersport. Zo heeft hij jarenlang de Dikke Bandenrace voor de jeugd georganiseerd, waarbij menig winnaar via de landelijke kampioenschappen de wielersport is blijven beoefenen. Verder is hij de initiator van de Farm Frites Strandrace. Dit jaarlijkse evenement trekt wielrenners uit het hele land en zelfs het buitenland. Het evenement is een begrip. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk als je een groep vrijwilligers kunt motiveren hieraan mee te werken en dat lukt hem keer op keer.

Mensen als Cor Sommeling en Adri Nederlof zijn onmisbaar voor de lokale gemeenschap en vrijwilligersorganisaties. Zij weten mensen te motiveren en enthousiasmeren. De activiteiten die zij organiseren hebben een regionale en landelijke uitstraling en komen zo ten goede aan de promotie van de gemeente Westvoorne. Gezien de kwaliteiten van de voorgedragen personen is besloten de Ereprijs Westvoorne aan twee personen toe te kennen.