Westvoorne helpt bij verlagen energiekosten

Voor onze kiezers uit Westvoorne is er goed nieuws!

De koude seizoenen staan voor de deur en dat betekent dat de verwarming weer aan gaat en de lamp eerder aan moet. Het energiegebruik stijgt en daarmee ook de kosten. Zeker met de energieprijzen van dit moment kan dat veel geld kosten. Met meestal kleine aanpassingen in routines of kleine investeringen kan het energiegebruik al sterk worden verminderd. Zonder dat het woongenot of gemak verandert.

Gemeente Westvoorne biedt een aantal mogelijkheden om daarbij te helpen.

WoonWijzerWinkel en Informatie-bus

Om meer te weten te komen over mogelijkheden om uw woning energiezuinig te maken kunt u terecht bij de Woonwijzerwinkel. Dat is het energieloket van gemeente Westvoorne. Bezoek dit energieloket op www.woonwijzerwinkel.nl ofga naar de showroom op de Directiekade in Rotterdam Heijplaat. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
Deze maand komt de informatiebus van de WoonWijzerWinkel ook naar Westvoorne. Hier kunt u dan een adviseur spreken.

Op 5 en 19 oktober staat de bus op de weekmarkt in Oostvoorne en op 12 en 26 oktober op het dorpsplein in Rockanje.

Informatie in gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis in Rockanje vindt u een kleine tentoonstelling rond energiebesparing en verduurzaming. Hier zijn voorbeelden en informatie te vinden over grote en kleine maatregelen die u zelf kunt nemen. En over de Duurzaamheidslening en de warmtetransitie in onze gemeente.

Energiecoaches

Gemeente Westvoorne heeft een team van acht vrijwillige energiecoaches opgeleid. Zij komen op afspraak bij u langs en adviseren op maat gratis hoe kosten en energie te besparen. Dit kunnen grote, maar ook simpele adviezen zijn die passen bij hoe u woont en direct effect kunnen geven. Ga voor meer informatie over de energiecoaches en voor het maken van een afspraak naar: www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach/

Informatieavond over zonnepanelen

Op 27 oktober organiseert Gemeente Westvoorne een informatieavond over zonnepanelen op daken van woningen. Vanaf 19.30 uur kunt u in ‘De Man’ in Oostvoorne terecht voor informatie over het duurzamer maken van de woning en energiezuinig wonen. Tijdens de avond geeft een van onze energiecoaches een presentatie over zonnepanelen en de salderingsregeling. Wat houdt die in en wat betekent dit voor mij? Ook andere Energiecoaches zijn aanwezig voor een gesprek.

Duurzaamheidslening

Voor de aankoop van energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, muur-, dak-, vloer- en raamisolatie kunt u via Gemeente Westvoorne een Duurzaamheidslening aanvragen. Meer informatie hierover staat op www.duurzaamwestvoorne.nl