Onze mensen

Even voorstellen…

Anneke Witte – Fractievoorzitter en Raadslid Brielle

Anneke Witte

Mijn naam is Anneke Witte en ik woon sinds 2003 in het heerlijke Brielle. Door een heel gevarieerde carrière, zowel in het bedrijfsleven als op interim directiefuncties door het hele land, ben ik zeer bekend met de commerciële en de publieke sectoren. Het helpt mij om goede afwegingen te kunnen maken en beide kanten van de medaille te kunnen overzien.

Sinds 1993 ben ik actief in de lokale politiek en sinds 2014 als raadslid. Nu als oprichter en fractievoorzitter van Vrij Voorne. Ik heb kinderen en kleinkinderen en zij maken dat ik zeer gedreven ben om mijn kennis, talent, kunde en netwerk in te willen zetten om voor de toekomst een stabiele, aantrekkelijke leefomgeving te helpen behouden en waar nodig te creëren. De liberale kernwaarden zijn daarbij mijn persoonlijke kompas. Die zijn niet ingewikkeld, maar staan voor vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. En met de grote maatschappelijke vraagstukken waar we nu voor staan, is het tijd om de kennis van ondernemingen, tuinders, inwoners en belanghebbenden te verenigen en te benutten, om zo gezamenlijk zaken als de energietransitie, woningnood, bereikbaarheid, arbeidsmigranten etc. het hoofd te kunnen bieden. Zo kunnen we als gemeente Voorne aan Zee vanuit Vrij Voorne, met een bondgenootschap met de Boer Burger Beweging onze stem ook landelijk laten gelden en lokaal de juiste voorstellen doen. Eigenwijs, want dat ben ik ook.

Het moet anders en het kan anders en samen met fijne, gedreven en nuchtere mensen ga ik graag die uitdaging aan!

Marcel Segers – Mede oprichter en Fractielid

Marcel Segers

Mijn naam is Marcel Segers, 53 jaar en sta met mijn Brabantse roots vol in het leven. Na een aantal jaren in Brielle woon ik sinds 2018 met mijn echtgenote in het historische hart van Oostvoorne.

In het dagelijks leven ben ik verkoopdirecteur bij een internationaal bedrijf en heb al veel van de wereld mogen zien. Mijn vrouw is zelfstandig ondernemer en samen proberen wij ons steentje bij te dragen aan de gemeenschap.

Door de pandemie ben ik me nog meer gaan verdiepen en ik zag om me heen dat burgers en ondernemers het vertrouwen hadden verloren in de politiek. Ik zie het als een uitdaging en een missie om de burger weer te verbinden met de lokale politiek door inspanningen en keuzes die ertoe doen. Voorne aan Zee wordt een nieuwe gemeente met meer dan 70.000 inwoners, met veel bedrijven, een toeristische en agrarische sector waar we trots op mogen en kunnen zijn.

Het is een eer om samen met mijn collega’s, de burgers, bedrijven en de overheden te bouwen aan een nieuwe, duurzame, trotse, eigenwijze en bovendien veilige gemeente, waar vrijheid en de liberale kernwaarden voor mij bovenaan staan.

Op het moment van schrijven ben ik secretaris van het bestuur van Vrij Voorne en ben ik actief in de commissies van de gemeenteraad van Westvoorne.

Met de verkiezingen en aanstaande fusie op komst is het extra druk en zijn we als fractie bezig met het uitbouwen van Vrij Voorne. Zo doen we 23 november a.s. mee met maar liefst kandidaten op de kieslijst.

Cor Sommeling – Fractievoorzitter en Raadslid Westvoorne

Cor Sommeling

Mijn naam is Cor Sommeling, 58 jaar en sinds 2000 woonachtig in Rockanje. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en verdien mijn brood met het ontruimen van bedrijven en woningen in de breedste zin van het woord. Ook doe ik dit met veel aandacht voor het milieu.

Ik ben getrouwd en heb 3 zonen en we mogen dankbaar zijn voor een goed en gezond leven. In 2012 ben ik enthousiast geworden en mij in de lokale politiek van Westvoorne gaan verdiepen. Vanaf 2014 ben ik met trots gekozen als Raadslid en zo in 2018 fractievoorzitter geworden voor IBW. Dan komt de fusie er aan en denk je; ‘ik ga nog een keer meedoen!’ Maar nu een nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Dat is andere koek dan ons mooie Westvoorne of dat nostalgische stadje Brielle. Dan hoor je in eens bij de grote broer Hellevoetsluis. Waarom dan Vrij Voorne? Dat is precies de partij die een fusiegemeente nodig heeft. Samen met mijn partijgenoten onze kennis en ervaring uit het mooie en nostalgische meenemen in die grote 70000 plus gemeente. Vrij Voorne staat voor Sociaal, Liberaal en Eigenwijs, en vooral dat laatste is voor mij een trigger. We zullen de komende jaren moeten bouwen aan een nieuwe eigenwijze gemeente waar het goed wonen, leven en ondernemen zal zijn.

Ik hoop u vaak tegen te komen in de woonkernen waar ik regelmatig mezelf zal laten zien en horen.